U planu izgradnja tri nova i obnova dva postojeća vrtića "Radosnog detinjstva"

U planu izgradnja tri nova i obnova dva postojeća vrtića "Radosnog detinjstva"

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" je raspisala tender za izradu studije opravdanosti izgradnje tri vrtića i rekonstrukcije dva postojeća.

Kako saznaje 021.rs, predviđeno je da se sagrade vrtići u Ulici Milana Tepića u Veterniku, zatim na Sajlovu, pored nove zgrade Mesne zajednice i Doma zdravlja i na Adicama, u bloku između Slavujeve, Čerevićke, Ulice Desanke Maksimović i Podunavske. Takođe, planira se rekonstrukcija vrtića "Bajka" u Stevana Hristića i objekta u Ulici Braće Dronjak.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, novi vrtić u Veterniku će biti jednospratni objekat ukupne površine od oko 2.500 kvadratnih metara i imaće mesta za 140 mališana.

Planirano je i da vrtić na Adicama bude jednospratan, bruto površine 2.200 kvadrata, a da bude mesta za 250 dece.

Na Sajlovu će takođe biti izgrađen jednospratni objekat neto površine od skoro 1.300 kvadrata sa mogućnošću smeštaja oko 190 mališana, saznaje Radio 021.

Za vrtić u Stevana Hristića se planira proširenje ka susednoj parceli gde se trenutno nalazi napuštena baraka. Vrtić trenutno ima malo više od hiljadu kvadrata, to jest četiri sobe za jasleni uzrast, pet soba za stariju decu i druge prateće prostorije, a ukupnog je kapaciteta 208 dece. Planirano je da se prvo sadašnji objekat proširi i nadogradi, tako da u prizemlju bude šest soba za 164 dece, a na spratu sedam soba za 182 dece. U drugoj fazi će se graditi novi jednospratni objekat površine 1.600 kvadrata koji će biti spojen sa postojećim objektom, a sadržaće salu za fizičko i još osam soba za starije grupe kapaciteta 208 dece, kao i druge prateće prostorije. Svi ovi radovi će sadašnji kapacitet vrtića sa 208 povećati na 554 dece.

Vrtić u Braće Dronjak će biti rekonstruisan, ali neće biti povećanja kapaciteta. Sadašnji jednospratni objekat će zadržati oblik, a radi postizanja energetske efikasnosti biće urađena sanacija krova i obložena kamena vuna na fasadi. U unutrašnjosti objekta će biti zamenjena podna obloga, vrata, radiće se molerski radovi i uvesti sistem automatske dojave požara. Toaleti će biti rekonstruisani i biće ugrađen transportni lift kako bi se hrana lakše dopremala na prvi sprat.

Ostatak vesti možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman3

  pre 1014 dana i 11 sati

  Hoce li biti u planu i zaposljavanje vaspitaca a da pritom nisu pripadnici neke politicke stranke posto se jedino tako danas dobija posao pa mislim da li ce jednom i ova druga strana doci na red, ili nece, posto prvo treba da se zaposle sve spremacice koje su za dva meseca naprasno zavrsile za vaspitace,a ovi sto su se skolovali redovno oni idu da vuku gajbe u marketima.

  Oceni komentar:
  1
  2