Železnice o tome zašto se od Novog Sada do Zrenjanina putuje više od tri sata

Železnice o tome zašto se od Novog Sada do Zrenjanina putuje više od tri sata

Posle natpisa u medijima i poruka građana da vozovi na ponovno uspostavljenoj liniji između Novog Sada i Zrenjanina putuju duže od tri sata, oglasili su se objašnjenjem iz Infrastruktura železnice Srbije.

Iz ovog preduzeća saopštili su da je ta železnička relacija duga 96 kilometara, odnosno "gotovo dvostruko duža nego drumska", te da nije ni uspostavljena kako bi bila konkurentna na čitavoj deonici drumskom saobraćaju.

- Vozovi imaju tarifski rang 'regio' i povezuju veliki broj naselja sa Novim Sadom i Zrenjaninom, i to Rimske Šančeve, Kać, Budisavu, Šajkaš, Vilovo, Gardinovac, Lok, Titel, Knićanin, Perlez, Farkaždin, Orlovat i Lukićevo, pa sada stanovnici ovih mesta duž pruge imaju redovan i pouzdan železnički prevoz –kaže se u saopštenju.

U Infrastrukturkažu i to da je sa čak četrnaest stanica između Novog Sada i Zrenjanina, železnica omogućila građanima iz usputnih mesta da dobiju dobar prevoz i saobraćajnu vezu duž čitave pruge, pa je na taj način na kraćim relacijama železnica ponovnim uspostavljanjem putničkog saobraćaja ipak više nego konkurentna drumskom.

- Primera radi, mesečna pretplatna karta za đake između Novog Sada i Titela je 3.125 dinara, a vreme putovanja je kraće nego autobuskim prevozom – tvrde u ovom javnom preduzeću.

Na vreme putovanja putničkih vozova između Novog Sada i Zrenjanina, piše u saopštenju, utiče i njihovo stajanje u ukrsnici Orlovat stajalište.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Hi

  pre 2090 dana i 15 sati

  Pa i da je 100 km 3,5 sata je previse! Ovo je stavljeno cisto da se kaze vratili i tu opciju!!!!

  Oceni komentar:
  0
  1