KOVILJ: Sanacija kolovoza u toku, uskoro i uređenje centra

KOVILJ: Sanacija kolovoza u toku, uskoro i uređenje centra

Poslednjih nekoliko dana u naselju Kovilj izvršeni su radovi na ukupnoj površini od 6.600 kvadratnih metara i to u sedam ulica: 7. Juli, Branka Radičevića, Partizanskoj, Ukrajinskoj, Laze Kostića i Ribarskoj.

Posao u ulicama Ada, Toze Markovića i Proleterskoj biće završen u narednih nekoliko dana, a u okviru ovih radova na sanaciji kolovoza, izradom bankina i upojnih zemljanih kanala rešen je problem zadržavanja atmosferskih voda na kolovozu. U planu je i popravljanje pešačkih staza u ulicama Jovana Rajića i Jovana Ćuluma.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u subotu 21. jula obišao je radove na održavanju objekata putne privrede u Kovilju.

- Vrednost ove investicije je 28 miliona dinara, dakle samo za putnu privredu, a sve što radimo u koordinaciji je sa MZ Kovilj i žiteljima, i zahvaljujem im se na podršci i saradnji. Poslednje četiri godine Grad je u ovo mesto uložio preko 300 miliona dinara, počevši od izgradnje prečistača, završetka kanalizacione mreže, pa do sređivanja puteva, javne rasvete, i rešavanja drugih komunalnih pitanja – istakao je Vučević.

Gradonačelnik je rekao da se čeka 8. avgust, kada će se otvoriti ponude za parterno uređenje centra, vredno preko 41 milion dinara.

- Radimo i nastavićemo da radimo na rešavanju problema atmosferske kanalizacije u donjem delu Kovilja, a to naselje uključeno je i u programe Evropske prestonice kulture, pa će biti obuhvaćeno projektom ''Urbani džepovi'', to jest uređenjem malih urbanih celina – rekao je Vučević.

Grad ima u planu da proširi kapacitete vrtića u Kovilju, kao i da iskoristi  turistički potencijal ovog mesta kao autentičnog bačkog sela koje se nalazi na koridoru deset, ali koje je i rodno mesto Laze Kostića, navedeno je u saopštenju.


Vučević je takođe rekao da je Grad pomogao obnovu prostorija FK ''Šajkaš'' u Kovilju, jednog od najstarijih klubova u našoj zemlji, koji je dugo bio zapostavljen, a sada uspešno ponovo funkcioniše. Inače, u toku su pripremne aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije u slivovima ulica Ribarske i Duška Vickova, ali i za izgradnju javnog osvetljenja okretnice u Ulici Jovice Pavlice.

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se gradonačelniku uručivanjem počasne povelje i slike mlade umetnice iz tog mesta, što je, kako je rekao, bio predlog samih građana.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

prognoza vremena novorođenčad novosadsko porodilište servisne informacije novosađani Vreme u Novom Sadu isključenje vode bez struje Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad jkp lisje bebe elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza RHMZ isključenja struje sahrane servisne informacije novi sad Isključenje struje gradsko groblje jkp novosadska toplana betanija raspored sahrana novi sad bez vode štrand JKP Gradsko zelenilo JKP Vodovod i kanalizacija dunav