Na Detelinari i Avijatičarskom naselju u planu gradnja podzemnih garaža

Na Detelinari i Avijatičarskom naselju u planu gradnja podzemnih garaža

Urbanisti su u novom planu za deo Detelinare i Avijatičarskog naselja predvideli gradnju nekoliko garaža, od kojih će najveće biti ispod zelene površine na Bulevaru Evrope.

O ovoj temi je za Radio Novi Sad govorio direktor Javnog preduzeća "Urbanizam" Dušan Miladinović.

– Na Bulevaru Evrope su planirana dva lokaliteta za gradnju javnih garaža. Jedan je zelena trasa koja je pre 15-ak godina predviđena za laki šinski prevoz, kolosek iste širine kao voz, potez od Sajma, pored Bolnice, preko Detelinare pa do Železničke stanice – rekao je Miladinović za pokrajinski javni servis.

Važno je napomenuti, dodao je, da će te zelene trase ostati i dalje zelene javne površine jer će garaže biti podzemne.

– Jedna garaža je kapaciteta oko 250 parking mesta, druga oko 450, u jednom nivou, tako da će to pokriti nedostajuća parking mesta na Novoj Detelinari.

Deo uz Oblačića Rada će imati nešto šire saobraćajne trake, ukupno sedam metara sa biciklističkim stazama. To je na mestu sadašnje šinske pruge i planira se još oko dve hiljade kvadrata manjih zelenih površina.

Za sada su za ove garaže rezervisana samo mesta, a plan je da se sa realizacijom gradnje otpočne čim se ukažu neka slobodna finansijska sredstva, .

Građani predloženi plan mogu pogledati na sajtu "Urbanizma", kao i u prostorijama Mesne zajednice "Jugovićevo" u Tarasa Ševčenka 1 i MZ "Radnički" u Braće Mogin 2, ali i u prostorijama "Urbanizma" na Bulevaru cara Lazara 3.

Primedbe i sugestije na plan se šalju do 22. aprila Upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3, prenosi RTV. 

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan