Novi semafori uskoro na tri lokacije u gradu

Novi semafori uskoro na tri lokacije u gradu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije projektuje semafore koji će biti postavljeni na tri frekventne lokacije u gradu.

Kako se navodi na sajtu UGZI, traži se firma koja će projektovati pešački semafor na ukrštanju ulica Geri Karolja i Đorđa Magaraševića sa Bulevarom Evrope. Prema konkursnoj dokumentaciji, semafor će na ovoj lokaciji biti postavljen kako bi se obezbedio bezbedan prelaz biciklista i pešaka preko Bulevara Evrope, koji na ovom mestu deli Telep i Adamovićevo naselje. Ovaj semafor trebalo bi da bude usklađen sa semaforom na uglu Bulevara Evrope i ulice Teodora Pavlovića koji je udaljen oko 200 metara, a koji je ranije projektovan na toj lokaciji.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije radi i na izboru izvođača koji će postaviti semafor na Bulevaru kralja Petra prvog, na raskrsnici s ulivom Paje Markovića Adamova. Ovaj tender se ponavlja jer na prvom nije bilo ponuda, a radovi bi trebalo da koštaju oko sedam miliona dinara.

U toku je i projektovanje semafora koji će se nalaziti na raskrsnici ulica Temerinske, dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma, a koje radi firma "MHM Projekt" iz Novog Sada po ceni od skoro 700 hiljada dinara sa PDV-om. Ova raskrsnica kod Najlon pijace će dobiti semafore kako bi se obezbedio bezbedniji prelazak svih učesnika u saobraćaju, piše 021.rs, 

Oceni vest:
7
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanja

  pre 754 dana i 4 sata

  U Futogu je skupljana peticija za prelaz izmedju ulica Rade Kondica i Rumenacke. Sta je sa tim naselje koje postoji vise od 40 g nema adekvatan prelaz ni rasvetu

  Oceni komentar:
  1
  7
 • aSBo

  pre 752 dana i 4 sata

  trebali su nas više bombardovati!

  Oceni komentar:
  0
  1