Seminar o obnovi, održavanju i promociji tvrđava u petak u Oficirskom paviljonu

Seminar o obnovi, održavanju i promociji tvrđava u petak u Oficirskom paviljonu

Grad Novi Sad i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada organizuju seminar pod nazivom "Obnova, održavanje i promocija tvrđava – nacionalni zadaci razvoja u evropskim okvirima", koji će se održati u petak, 1. septembra, u Oficirskom paviljonu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kako navode organizatori, osnovna ideja Seminara je prezentacija i afirmacija fortifikacijskog nasleđa Srbije, sa posebnim osvrtom na dunavsku regiju.

- Potencijali ove vrste kulturnog nasleđa biće predstavljeni inostranim ekspertima sa dugogodišnjim iskustvom na evropskom nivou, kao i kolegama iz regiona, koji će takođe svojim primerima doprineti širem razumevanju ove specifične teme. Prevashodni cilj ovog skupa je upoznavanje, uspostavljanje kontakata i pokretanje inicijative za nove INTERREG projekte u okviru Evropske kulturne rute "FORTE CULTURA" – kaže se u saopštenju poslatom iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Seminar se organizuje na inicijativu organizacije ECCOFORT iz Nemačke, u saradnji sa Danube Competence Centre iz Beograda i uz podršku Nacionalnog komiteta ICOMOS Srbija, Europa Nostra Srbija i ICOFORT Hrvatska.

- Pored organizatora, svojim izlaganjima će taj dan aktivno doprineti i domaći inostrani stručnjaci iz oblasti zaštite nepokretnog kulturnog nasleđa, kao i iz oblasti turizma – poručuje se na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan