Škotlanđanin povređen u vatrometu u stabilnom stanju (VIDEO)

Škotlanđanin povređen u vatrometu u stabilnom stanju (VIDEO)

Prilikom aktivacije novogodišnjeg vatrometa u Novom Sadu povređeno je četvoro ljudi – troje sa lakšim povredama i jedan strani državljanin koji je zadobio teške opekotine.

Dizajner vatrometa Majk Noks zbrinut je u Intenzivnoj jedinici Urgentnog centra još u toku noći.

Incident se dogodio na krovu Bazara, a prema rečima direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanje Milenkovića, po prvim informacijama došlo je do tehničkog kvara u toku ispaljivanja vatrometa.

- Utvrđujemo šta se tačno desilo, nakon čega ćemo o tome obavestiti javnost. Mi smo u kontaktu sa porodicom Majka Noksa i princom Đorđem Karađorđevićem, i nadamo se Majkovom brzom oporavku – naveo je Milinković, a prenosi Dnevnik.

Princ Đorđe Karađorđević, koji je bio jedan od idejnih realizatora tog pirehničkog spektakla, izjavio je da je uzrok povrede stranog državljanina tokom novogodišnjeg vatrometa u Novom Sadu "defekt proizvoda".

Karađorđević, koji je Noksov saradnik i kolega, rekao je da je zdravstveno stanje povređenog sada stabilno, potvrdivši da Škotlanđanin ni u jednom trenutku nije bio u životnoj opasnosti i da se trenutno oseća bolje.

On je dodao da je vatrogasna brigada bila prisutna na licu mesta, te da je profesionalno i brzo reagovala nakon incidenta, a da je Noks uspeo da na vreme dobije i medicinsku pomoć.

Pogledajte i kratak video snimljen u trenutku eksplozije.

Oceni vest:
0
23

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan