Gradonačelnik zatražio otkazivanje prodaje parkića u Futoškoj ulici

Gradonačelnik zatražio otkazivanje prodaje parkića u Futoškoj ulici

Parkić će, izgleda, ipak biti sačuvan.

Kako je danas saopšteno na zvaničnom sajtu Grada, gradonačelnik Miloš Vučević zatražio je od Uprave za građevinsko zemljište i investicije da otkaže postupak otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Novog Sada, na uglu ulica Futoške i Braće Ribnikar, koji je zakazan za 10. maj.

- Nakon konsultacija sa članovima Gradskog veća i predstavnicima stručne javnosti, smatram da je potrebno da još jednom razmotrimo odluku o prodaji gradske parcele od oko 1.500 kvadrata preko puta napuštene kasarne "Dr Rudolf Arčibald Rajs", odnosno, o tome u kojem vremenskom periodu bi bilo najbolje da ta odluka bude realizovana. S obzirom na to da su, na inicijativu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, u toku razgovori sa republičkim ministarstvima o izmeštanju Univerzitetskog kampusa u prostorije stare kasarne, ceo taj potez Futoške ulice potrebno je svrsishodno urbanistički rešiti, u skladu sa Planom generalne regulacije za taj deo grada. Gradska uprava vodi odgovornu politiku koja se bazira na dinamičnom razvoju i komunalnom opremanju grada, uz očuvanje zdravog životnog okruženja, i s tim u vezi poštujemo propisane standarde. Zato su krajnje neprimereni pokušaji uznemiravanja Novosađana, i spekulacije u vezi sa tim kako neko, navodno smišljeno i planski, uništava zelene površine. Ovom prilikom, želim da apelujem na sugrađane da ne reaguju na takve pokušaje zastrašivanja, jer je samo u poslednje dve godine odnos posađenih i uklonjenih stabala osam na prema jedan, a površina pod travnjacima povećana je za 400.000 kvadratnih metara. Takođe, uskoro počinjemo i realizaciju projekta podizanja parka površine 3,5 hektara, između Nove Detelinare i Novog naselja. To je jedan od najskupljih placeva na teritoriji Novog Sada, a umesto rugla od deponije što je godinama bio, sada će biti pretvoren u nova pluća Novog Sada – naglasio je gradonačenik Novog Sada Miloš Vučević.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ljubinko

  pre 941 dan i 12 sati

  već si pokazao svoje pravo lice, gradonačelniče. ništa ti ne verujem, ni tebi ni tvojoj ekipi.
  nestručnost, nepotizam, korupcija, laži, partijsko zapošljavanje i ispumpavanje novca... to je ono što radite vi, a bogami i ovi pre vas.

  Oceni komentar:
  0
  1
novosađani isključenja struje zodijak horoskopski znaci isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad novorođenčad dnevni horoskop bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad bez vode bebe elektrovojvodina betanija raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište vremenska prognoza skupština grada novog sada Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Miloš Vučević jkp lisje servisne informacije novi sad horoskop pošte srbije Isključenje struje štrajk poštara gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević