PLANOVI "VODOVODA": Gradiće se dovodnik za Begeč, rekonstrukcija mreže na Podbari...

PLANOVI "VODOVODA": Gradiće se dovodnik za Begeč, rekonstrukcija mreže na Podbari...

JKP “Vodovod i kanalizacija” nastaviće izgradnju kanalizacionih priključaka, a jedan od važnih poslova u ovoj godini biće izgradnja dovodnika za Begeč, kao i izgradnja kompletne sekundarne mreže za stanove za vojsku i policiju, koje država gradi u naselju Jugovićevo. Na listi radova je i rekonstrukcija obe mreže u delovima Podbare.

Kako prenose "Novosti", dovodnik u Begeču gradiće se od ulice Branka Ćopića na Adicama do kružnog toka u Veterniku, a za početak radova grad je izdvojio 100 miliona dinara. Time će se dodatno stabilizovati vodosnabdevanje Veternika i Futoga.

Za kompletnu izgradnju dovodnika za Begeč potrebno je 250 miliona dinara, dok je u rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže neophodno uložiti 160 miliona dinara i 30 miliona dinara za obnovu izvorišta. Budućio da se radi o velikoj investiciji, u ovom preduzeću napominju za "Novosti" da je potreban duži vremenski rok da se realizuje.

Prema najavama iz JKP "Vodovod i kanalizacija", u predstojećoj građevinskoj sezoni planirana je i izrada nekoliko značajnih projekata. Između ostalog, to su projekti za rekonstrukciju kanalizacione mreže u Banovinskom prolazu, parkinga u dvorištu Skupštine grada, rekonstrukciju ulice Nikole Tesle, sa izgradnjom crpne stanice, zatim spajanje južnog i severnog sliva od Radničke ulice do Kvantaške pijace, koji su u sklopu projekta izgradnje Centralnog prečistača otpadnih voda.

- U planu je i izrada projekata rekonstrukcije kanalizacione mreže od Avijatičarske ulice do Bulevara kralja Petra Prvog – navode za "Novosti" u JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JGSP "Novi Sad" isključenje vode novorođenčad RHMZ bez vode servisne informacije bez struje Hitna pomoć Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad Vreme u Srbiji novosađani javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija raspored sahrana i ispraćaja sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje raspored sahrana novi sad isključenja struje banovina novi sad Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište bebe štrand servisne informacije novi sad Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod