PLANOVI "VODOVODA": Gradiće se dovodnik za Begeč, rekonstrukcija mreže na Podbari...

PLANOVI "VODOVODA": Gradiće se dovodnik za Begeč, rekonstrukcija mreže na Podbari...

JKP “Vodovod i kanalizacija” nastaviće izgradnju kanalizacionih priključaka, a jedan od važnih poslova u ovoj godini biće izgradnja dovodnika za Begeč, kao i izgradnja kompletne sekundarne mreže za stanove za vojsku i policiju, koje država gradi u naselju Jugovićevo. Na listi radova je i rekonstrukcija obe mreže u delovima Podbare.

Kako prenose "Novosti", dovodnik u Begeču gradiće se od ulice Branka Ćopića na Adicama do kružnog toka u Veterniku, a za početak radova grad je izdvojio 100 miliona dinara. Time će se dodatno stabilizovati vodosnabdevanje Veternika i Futoga.

Za kompletnu izgradnju dovodnika za Begeč potrebno je 250 miliona dinara, dok je u rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže neophodno uložiti 160 miliona dinara i 30 miliona dinara za obnovu izvorišta. Budućio da se radi o velikoj investiciji, u ovom preduzeću napominju za "Novosti" da je potreban duži vremenski rok da se realizuje.

Prema najavama iz JKP "Vodovod i kanalizacija", u predstojećoj građevinskoj sezoni planirana je i izrada nekoliko značajnih projekata. Između ostalog, to su projekti za rekonstrukciju kanalizacione mreže u Banovinskom prolazu, parkinga u dvorištu Skupštine grada, rekonstrukciju ulice Nikole Tesle, sa izgradnjom crpne stanice, zatim spajanje južnog i severnog sliva od Radničke ulice do Kvantaške pijace, koji su u sklopu projekta izgradnje Centralnog prečistača otpadnih voda.

- U planu je i izrada projekata rekonstrukcije kanalizacione mreže od Avijatičarske ulice do Bulevara kralja Petra Prvog – navode za "Novosti" u JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan