Poštanska ulica uskoro u novom ruhu

Poštanska ulica uskoro u novom ruhu

Rok za izvođenje radova 120 dana.

Poštanska ulica uskoro bi trebalo da dobije nov izgled. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javni poziv za izvođenje radova u ovoj ulici, odnosno za njenu kompletnu rekonstrukciju. U pozivu je navedeno da bi ponude trebalo da budu dostavljene do 2. avgusta, a da je rok za izvođenje radova 120 kalendarskih dana.

U pozivu objavljenom na internet-stranici Uprave navodi se kako se planira da se u ovoj slepoj ulici koju najviše koriste pešaci urede saobraćajne površine, zamene vodovodne i kanalizacione instalacije i postavi nova javna rasveta i mobilijar.

- Postojeći kolovoz je znatno oštećen, pun je udarnih rupa i ulegnuća. U južnom delu ulice nalazi se pešački pasaž ali se u njemu posle svake kiše sakuplja veća količina vode – navodi se u dokumentaciji uz poziv. 

Projekat uređenja ove ulice predviđa uklanjanje postojećeg asfalta koji će biti zamenjen novim slojem i popločanim pešačkim stazama sive boje.

Predviđa se i rekonstrukcija postojeće fekalne kanalizacije koja se povezuje na već izgrađenu fekalnu kanalizaciju, a ima i ulogu sakupljanja atmosferske vode sa pešačke površine. 

U javnom pozivu najavljeno je i postavljanje osvetljenja s jedne strane ulice, na stubovima koji su, kako se navodi, u skladu sa okolnim ulicama starog dela Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje novosadsko porodilište radosne vesti bez vode raspored sahrana novi sad RHMZ almaško groblje bebe servisne informacije sahrane havarija na vodovodu EPS servisne informacije novi sad elektrovojvodina novosađani matična knjiga rođenih horoskop telep raspored sahrana i ispraćaja betanija novorođenčad gradsko groblje gradonačelnik Miloš Vučević jkp novosadska toplana Miloš Vučević jkp lisje horoskopski znaci dunav porodilište bez struje