Pozorišni trg dogodine u novom ruhu

Pozorišni trg dogodine u novom ruhu

U Program uređivanja gradskog građevinskog zemljišta za 2019. godinu rebalansom budžeta usvojenim u utorak dodato je 420,3 miliona dinara.

Time je ovaj programski akt koji, između ostalog, određuje najveći deo gradskih kapitalnih investicija i koji sprovodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), povećan na 5,751 milijardi dinara, prenosi "Dnevnik".

Najviše novca u ovom programu ide na komunalno opremanje zemljišta, skoro 4,3 milijarde dinara, odnosno za 140,4 miliona više nego što je prvobitno planirano.Tako je za kapitalne objekte dodato skoro 64 miliona dinara, te sada za ovu namenu Grad planira da utroši nešto više od 1,5 milijarde dinara, navodi novosadski dnevni list. 

U okviru ove celine, izdvojeno je dodatnih 180 miliona dinara za parterno uređenje dela gradskog jezgra čime ukupna suma za ovu godinu i za ovu namenu iznosi 208,6 miliona dinara. Кako stoji u obrazloženju odluke, u toku je izrada tehničke dokumentacije za ovaj posao, a po njenoj izradi sledi raspisivanje tendera za uređenje Pozorišnog trga, posla koji predstavlja deo celog projekta. Iz Gradske uprave navode da će obnova dela gradskog jezgra trajati nekoliko godina, te da za 2020. godinu planiraju da za završetak ulepšavanja Pozorišnog trga izdvoje još 70 miliona dinara, piše "Dnevnik"

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maja

  pre 336 dana i 17 sati

  Ko li će sve da se omasti ovde?

  Oceni komentar:
  1
  0