SLUČAJ "KANAL 9": Predsednik Srbije ćuti, Maja Pavlović nastavlja štrajk glađu

SLUČAJ "KANAL 9": Predsednik Srbije ćuti, Maja Pavlović nastavlja štrajk glađu

Vlasnica novosadskog "Kanala 9" Maja Pavlović, koja treći dan štrajkuje glađu ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), još nije dobila poziv za razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zbog čega će nastaviti štrajk, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na pitanje Udruženja novinara Srbije da li će do tog sastanka doći, iz Kabineta predsednika Srbije još nije odgovoreno, javlja N1.

Od najave do štrajka glađu Maje Pavlović reagovali su premijerka Srbije, Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) i Unija diskografa Srbije (UDS), koji su, između ostalog, tvrdili da Kanal 9 ne plaća takse za korišćenje autorskih dela, fonograme i na njima zabeležene interpretacije.

Pavlović, međutim, tvrdi da "Kanal 9" redovno plaća naknadu OFPS-u, ali prema prethodno važećoj tarifi, kako je i predviđeno Zakonom i autorskim i srodnim pravima.

Unija diskografa Srbije u saopštenju od utorka navela je da "pojedini mediji politički zloupotrebljavaju ovaj štrajk" i pitala je udruženja novinara da li su podsticala Maju Pavlović na prethodni štrajk glađu, tako što su snosila troškove hotela u blizini sedišta REM. Tokom prethodnog štrajka glađu, kako su mediji pisali, Maja Pavlović je spavala u prostorijama opštine Stari Grad.

Za slučaj "Kanala 9" i borbu Maje Pavlović da se njena televizija ne ugasi u tišini, kako kaže, sem domaćih, interesuju se i strani mediji poput Vašington posta, Glasa Amerike i austrijske televizije, prenosi N1.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan