VUČEVIĆ: Izgradnja sportskog hotela moguće rešenje za Spens

VUČEVIĆ: Izgradnja sportskog hotela moguće rešenje za Spens

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u ponedeljak 18. februara da, kada je u pitanju sudbina JP SPC "Vojvodina" još uvek nema zainteresovanih privatnika za javno-privatno partnerstvo.

Vučević je izjavio da postoji mogućnost da se izgradi sportski hotel sa dodatnim sadržajima, kao i to da se podzemne vode od tržnog centra "Promenada" iskoriste za grejanje i rashlađivanje Spensa.

- Razmišljamo, ako Grad bude bez privatnog partnera oko Spensa u narednom periodu, da vidimo kako ćemo dalje upravljati poslovnim prostorom, pre svega govorim o prostoru na prvom spratu. Postoji neka solucija, ovo nije doneta odluka, ovo je nešto što je u fazi razmišljanja, da možda deo pretvaramo u nova obdaništa, deo da pretvaramo u poslovne inkubatore za startapove. Nemojte zaboraviti da je Spens u neposrednoj blizini univerziteta, budućeg Naučno-tehnološkog parka. Ako Grad bude finansijski stabilan i snažan, ako budemo imali nove investicije, možda možemo da obezbedimo novi biznis inkubator, inkubator za startapove, da pomognemo mladim preduzetnicima i da osnažujemo preduzetnički duh – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je izjavio i da bi, ako projekat bude završen, rekonstrukcija centra Novog Sada mogla da počne ove godine, i to uređenjem Pozorišnog trga, parternog uređenja Srpskog narodnog pozorišta i Uspenske crkve, prenela je Radio-televizija Vojvodine.

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 846 dana i 20 sati

  možda možemo da obezbedimo novi biznis inkubator, inkubator za startapove, da pomognemo mladim preduzetnicima i da osnažujemo preduzetnički duh-hahahaha. Pa idi ti u preduzetnike, hohstapleru, pa snazi duh. Al draza ti drzavna sluzba gde se cacka du** uziva i kadrira..

  Oceni komentar:
  3
  8