"Blic": Rigorozniji pregledi za vozila starija od 15 godina

"Blic": Rigorozniji pregledi za vozila starija od 15 godina

Šestomesečnih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina, ipak, neće biti, ali će testiranje automobila pre registracije biti mnogo rigoroznije nego do sad, saznaje "Blic".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u utorak da će se tehnički pregledi vozila održavati kao do sad – jednom godišnje i da niko ne treba da se plaši.

U saobraćajnoj policiji naglašavaju za "Blic" da će dupli tehnički pregledi biti ukinuti najkasnije tokom leta.

- Prema Pravilniku o tehničkom pregledu vozila prvi šestomesečni pregledi trebalo je da se održe tek 5. januara 2019. godine, a do tada će se ta odredba ukinuti. Moguće je da se to uradi već narednih dana u okviru Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja ili u junu odnosno julu. Stavka o duplim tehničkim pregledima predviđena je još Zakonom o bezbednosti u saobraćaju iz 2009. godine, ali nikad nije primenjivana – objašnjavaju u saobraćajnoj policiji za beogradski dnevni list. 

Međutim, ukidanje šestomesečnih tehničkih pregleda ne znači da testiranje vozila neće biti strožije. 

- Kako je i predviđeno pravilnikom, tehnički pregled će biti znatno detaljniji i duži. Za putnička vozila trajaće 30 minuta, a neće se tolerisati i najmanji kvar na upravljačkom i kočionom sistemu i dubinska korozija. Takođe, svako pregledano vozilo moraće da ima pet fotografija: sve četiri strane vozila i brzinometar. Na taj način želimo da stanemo na put fingiranju pregleda – ističu u saobraćajnoj policiji za "Blic".

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija bez vode novosadsko porodilište Srbija servisne informacije novi sad policija bebe Isključenje struje jkp novosadska toplana fk vojvodina hapšenje štrand novi sad Novo naselje novorođenčad elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod bez struje betanija horoskopski znaci isključenja struje vremenska prognoza novi sad RHMZ isključenje vode novosadska policija Vreme u Novom Sadu istraživanje horoskop novosađani