Nemački kralj mesa kupuje IM "Matijević"?

Nemački kralj mesa kupuje IM "Matijević"?

U toku su pregovori o prodaji industrije mesa "Matijević" nemačkoj kompaniji "Tenis".

Prema informacijama "Informera", vlasnik "Tenisa" Klemens Tenis i gazda "Matijevića" Petar Matijević, ovih dana pregovaraju o svim mogućim načinima saradnje.

- Tenis hoće da kupovinom naše industrije mesa ima jak oslonac u Srbiji. Nemac je već najavio da će u Srbiji izgraditi 20 farmi i da će od srpskih dobavljača uzimati meso koje će potom izvoziti širom Evrope, kaže izvor "Informera" iz krugova srpskih proizvođača mesa.

Da su pregovori Tenisa i Matijevića u toku, ovom listu potvrdio je i Petar Matijević.

- Dobro ste čuli, Klemens Tenis želi da kupi našu industriju i mi ćemo tokom ovog meseca otputovati u Nemačku na dodatne razgovore. Tenis je vrlo raspoložen za saradnju sa nama, ali smo i mi dobre volje kada je on u pitanju, - kaže Matijević.

Na pitanje o kakvoj je tačno saradnji reč, Matijević je naglasio da je "sve u igri".

- Tenis je krajem aprila posetio "Matijević" i uverio se koliko ozbiljno pristupamo svom poslu. Može da se desi da mu prodamo celu industriju mesa ili da mu damo 51%. Videćemo, ništa još nije konačno, navodi Matijević.

Prilikom poslednje zvanične posete Srbiji, u februaru ove godine, Tenis je najavio da postoji mogućnost da kupi nekog od domaćih proizvođača.

- U narednih pet godina u Srbiju ću uložiti čak 300 miliona evra. Mi već radimo na projektovanju 10 farmi u Srbiji. Naš dolazak nikako ne znači gušenje domaće proizvodnje. Naprotiv, ideja nam je da preuzmemo neku postojeću firmu kako bismo otpočeli sa radom i bolje upoznali tržište. Nije nam želja nikoga da istisnemo sa tržišta, već nudimo svima koji se bave svinjogojstvom da se priključe, rekao je Tenis.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan

  pre 2250 dana i 7 sati

  Nemoj Pero prodavati Nemcima ostani molim te ode nam privreda cela u pm ako ovaj dodje a ti odes

  Oceni komentar:
  0
  2