NOVI SAD: Porodicama s troje i više dece olakšice za plaćanje komunalija

NOVI SAD: Porodicama s troje i više dece olakšice za plaćanje komunalija

Porodicama koje imaju troje i više dece, s prebivalištem na teritoriji Novog Sada, odobreno je umanjenje računa komunalnih usluga za 30, 40 ili 50 odsto u 2018. godini, odlučeno je na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Pravo na umanjenje ostvaruje se za komunalne usluge koje pružaju JKP "Novosadska toplana”, JKP "Vodovod i kanalizacija”, JKP "Čistoća” a koje naplaćuje JKP "Informatika” putem jedinstvenog mesečnog računa, prenosi Dnevnik.

Zahtev treba podneti Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Žarka Zrenjanina 2,  najkasnije do 25. januara. Uz zahtev treba priložiti fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva (to važi za one koji imaju boravište na Kosovu i Metohiji, a prijavljeno prebivalište u Novom Sadu), potvrdu o redovnom školovanju dece i račun objedinjene naplate za prethodni mesec.

Nadležna Gradska uprava službenim putem pribavlja izvod iz matične knjige rođenih za decu u porodici, potvrdu o prijavi prebivališta, odnosno boravišta za roditelje i punoletnu decu, kao i dokaz o redovnom izmirivanju obaveza u prethodnom periodu.

Spisak porodica koje će ostvariti pravo na umanjenje biće dostavljen JKP "Informatika” najkasnije do 31. januara. Ukoliko podnosilac zahteva u međuvremenu promeni neke od podataka koji mogu uticati na promenu odluke, dužni su da to prijave Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu u roku od osam dana.

Broj telefona Gradske uprave je 021 420 299, a dostupan je na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada.

Kompletan tekst Odluke o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga podoricama sa troje i više dece u 2018. godini može se pronaći u Služebnom listu Grada Novog Sada broj 68/2017.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan