Otvoren 19. "Novosadski džez festival"

Otvoren 19. "Novosadski džez festival"

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju 19. ''Novosadskog džez festivala''. Na sceni ''Jovan Đorđević'' u okviru glavnog programa na otvaranju su nastupili Novosadski Big Bend i Denis King, Migel Zenon Kvartet, kao i Dušan Jevtović Trio.

- Dani džeza u našem gradu učiniće da zaista živimo istinski duh Evropske prestonice kulture, a ovaj festival bio je jedan od ubedljivijih razloga da ponesemo tu značajnu titulu. Kao i svake godine ljubitelji džeza uživaće u nastupima izvrsnih ansambala iz brojnih zemalja, a veoma me raduje što je deo programa posvećen gradovima koji su izabrani, ili su kandidati za Evropsku prestonicu kulture. Cilj tog najznačajnijeg projekta u kulturi Novog Sada, ali i naše države, jesu sinergija, umrežavanje i povezivanje kulturnih delatnika iz cele Evrope. To je svojvrsan poziv na saradnju, razmenu znanja, iskustva i kulturnih sadržaja, a krajnja svrha jeste da zajedničkim angažmanom poboljšamo društvo u celini – istakao je Dalibor Rožić.

''Novosadski džez festival'' održava se od 16. do 18. novembra u Novosadskom pozorištu i Srpskom narodnom pozorištu, ima internacionalni karakter kao i prethodnih godina, a publici će se predstaviti 12 ansambala.

Ove godine započeta je saradnja Fondacije ''Novi Sad 2021'' i Kulturnog centra Novog Sada na projektu ''Novosadskog džez festivala'', u vidu realizacije predfestivalskih aktivnosti od 11. do 14. novembra i glavnog programa festivala 15. novembra, u Novosadskom pozorištu. Saradnja se ogleda u edukativno – afirmativnom pristupu, internacionalizaciji i promociji mladih novosadskih muzičara i njihovih kolega iz drugih evropskih prestonica: nekadašnja prestonica – Pečuj (2010), buduća prestonica – Plovdiv (2019) i austrijski grad kandidat za titulu prestonice – Sankt Pelten (2024).

U okviru glavnog programa ''Novosadskog džez festivala'', nastupiće i čuveni bubnjar Bili Kobam sa svojim kvintetom, italijanski pijanista Antonio Farao, uz našeg bubnjara Vladimira Kostadinovića, sastav Keka Fornarelija, trio Kurta Rozenvinkela sa italijanskim basistom Dariom Deidom, kao i Big Bend RTS-a uz trombonistu Semjuela Blejzera.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

opens distrikt grad novi sad isključenje vode novosadsko porodilište isključenja struje bez vode elektrovojvodina havarija na vodovodu Spens jkp lisje betanija Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad almaško groblje gradsko groblje bez struje lisje opens 2019 servisne informacije novi sad štrand raspored sahrana i ispraćaja sahrane bebe JKP Vodovod i kanalizacija horoskop raspored sahrana novi sad radosne vesti novorođenčad servisne informacije policija