"Tržnica" donela olakšice za zakupce prodajnih mesta na novosadskim pijacama

"Tržnica" donela olakšice za zakupce prodajnih mesta na novosadskim pijacama

Javno komunalno preduzeće "Tržnica" je uz saglasnost Gradskog veća od 8. aprila, a po preporuci Кriznog štaba Grada Novog Sada, donelo odluku o utvrđivanju mera olakšica radi delimičnog ublažavanja negativnih efekata vanrednog stanja korisnicima usluga tog preduzeća.

Odlukom Nadzornog odbora JKP "Tržnica" Novi Sad od 3. aprila 2020. godine, utvrđene su sledeće mere:

1. Zakup tezgi na pijacama se ne naplaćuje za sve vreme dok pijace ne rade.

2. Uplata rezervacija prodajnih mesta koja je neiskorišćena u periodu dok pijace ne rade biće preneta u istom vremenskom trajanju na period kada pijace počnu da rade. 

3. Poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata unutar pijaca oslobađaju se plaćanja zakupnine za april mesec i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile, izuzev plaćanja režijskih troškova.

4. Poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata koji imaju ulaz sa ulice i koji rade, oslobađaju se plaćanja zakupnine u iznosu od 20% od utvrđene cene zakupnine, za april mesec i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile.

5. Spoljni poslovni prostori i mesta za postavljanje manjih montažnih objekata koji odlukom nadležnih organa ne rade (ugostiteljski objekti i slično), oslobađaju se od zakupnine u uznosu od 30% od utvrđene cene zakupnine, za april mesec i ostale mesece u kojima pijace ne budu radile.

6. Na Kvantaškoj pijaci na kojoj je princip rada uplata akontacije pijačarine, a po iskorišćenju iste dnevna uplata, obzirom da pijaca ne radi, dnevna akontacija se ne naplaćuje, a neiskorišćena akontacija će biti preneta na period kad pijaca počne da radi.
 

IZMIRENJE OBAVEZA MOGUĆE I NA RATE: Кorisnici usluga Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica" Novi Sad koji imaju zaključene ugovore sa Preduzećem, a koji nisu u mogućnosti da ispunjavaju svoju obavezu plaćanja zakupnine, nastalu u periodu dok pijace ne rade, istu mogu izmiriti na rate, počev od 1. januara 2021. godine do 31. decembra  2021. godine u 12 mesečenih rata, bez obračuna kamate, pod uslovom da redovno izmiruju režijske troškove, ali bez prava na olakšice iz podtačke 4. i 5. ove tačke. Uslov za korišćenje ove mogućnosti je zaključenje pisanog sporazuma uz dostavljanje instrumenata obezbeđenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan