Uređenje dela centra NS: Izdata dozvola, čeka se tender

Uređenje dela centra NS: Izdata dozvola, čeka se tender

Gradska uprava je izdala građevinsku dozvolu za prvu fazu parternog uređenja dela centra Novog Sada i sada se čeka javna nabavka za izvođača radova, saznaje 021.rs.

U  pitanju je behatoniranje Trga slobode, Pozorišnog trga, prostora na kom  je trenutno garaža iza SNP-a, što se najavljuje već godinama. Ovi prostori nisu sređivani 2004. i 2005. godine kada su behatonom popločane Dunavska i Zmaj Jovina ulica, Katolička porta, delovi Pašićeve, Njegoševe i drugi delovi užeg centra.

Kako saznaje Radio 021, građevinsku dozvolu je Upravi za građevinsko zemljište i investicije izdala Uprava za urbanizam i građevinske poslove 3. januara i za sada se ne može reći kada bi radovi mogli da počnu, jer tender još nije raspisan.

U samoj dozvoli se navodi da su radovi na parternom uređenju okoline Srpskog narodnog pozorišta i Trga slobode procenjeni na 306.624.212,36 dinara bez PDV-a. Ova procena je slična iznosu od 368.576.000 dinara sa PDV-om, koliko je planirano u budžetu Grada i Programu uređenja građevinskog zemljišta. Tačna cena će se znati nakon javne nabavke, piše 021.rs i dodaju da je u budžetu Grada navedeno da se za parterno uređenje centra planiraju sredstva i u 2021. godini u visini od 300.000.000 dinara.

Za sada nije poznato kako će tačno izgledati ovaj deo centra grada jer projekat nije predstavljen javnosti iako je sproveden arhitektonski konkurs koji je u osnovi predvideo da se nastavi behatoniranje centra i smanje zelene površine.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 1429 dana i 8 sati

  Preko koga ce biti nabavljen behaton? Ili je to glupo pitanje? :)

  Oceni komentar:
  0
  0