Vlada Vojvodine obećala sredstva za rekonstrukciju stepeništa SNP-a

Vlada Vojvodine obećala sredstva za rekonstrukciju stepeništa SNP-a

U Novom Sadu je u ponedeljak 17. septembra održan sastanak rukovodstva Srpskog narodnog pozorišta sa predstavnicima Pokrajinske vlade.

Nakon susreta, predsednik Igor Mirović izjavio je da će od januara sledeće godine vlada obezbediti dvostruko veća sredstva za programske sadržaje SNP-a, ali i novac za rekonstrukciju scenske tehnike i nabavku novih instrumenata.

- Želimo da u naredne dve godine imamo potpuno novu sliku, u programskom, tehničkom, kadrovskom i organizacionom smislu. Verujem da ćemo podići kvalitet sadržaja koje Srpsko narodno pozorište pruža celokupnoj kulturnoj javnosti – rekao je Mirović.


Ovom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade je naglasio i da će u narednom periodu biti izdvojeno 20 miliona dinara za rekonstrukciju stepeništa na ulazu u pozorište, navedeno je u saopštenju.

- Ne smemo dozvoliti da prilaz ovoj uglednoj kulturnoj ustanovi bude neuređen. U narednim mesecima izdvojićemo sredstva za ovu namenu, kao i za druge investicione zahvate – istakao je Mirović.


- Mi ćemo pokazati da smo našim programima i aktivnostima, zaslužili podršku Pokrajinske vlade. Želimo da vratimo stari sjaj ovom najstarijem srpskom pozorištu, u svim segmentima – izjavio je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište bez struje Dom zdravlja Novi Sad zodijak isključenja struje Isključenje struje bez vode skupština grada novog sada novorođenčad astrologija sahrane novi sad gradonačelnik Miloš Vučević štrajk poštara pošte srbije elektrovojvodina horoskop isključenje vode vremenska prognoza servisne informacije novi sad betanija Ledena Šuma dnevni horoskop