Zbog korupcije uhapšena još jedna službenica novosadskog UGZI-ja

Zbog korupcije uhapšena još jedna službenica novosadskog UGZI-ja

Četvoro osumnjičenih za malverzacije u vezi sa poslovima na popravci oštećenog stepeništa SNP-a.

Kako saznaju "Novosti", osumnjičena V. G. iz Gradske uprave za građevinsko zemljište u Novom Sadu, za kojom je bila raspisana poternica zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa izgradnjom parka između Detelinare i Novog naselja, uhapšena je u ponedeljak uveče na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu po povratku sa godišnjeg odmora i određeno joj je zadržavanje. Ona će u danas biti privedena na saslušanje u novosadsko Više javno tužilaštvo.

Isti list navodi da je službenici UGZI Z. L. (62) osumnjičenoj za zloupotrebu službenog položaja, posle saslušanja u Višem tužilaštvu, sudija za prethodni postupak je dozvolio da se brani sa slobode. Njoj je izrečena mera zabrane prilaska i komuniciranja sa ostalim osumnjičenima i svedocima.

Njena koleginica D. B. P. (55), kao i M. M. (58) iz JKP "Put", S. T. (48) odgovorno lice u privrednom društvu "MN" iz Loznice i M. N. (62), zastupnik u ovom preduzeću, takođe se terete za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom i u utorak su krajem dana dana saslušani. Izrečena im je ista mera.

Osumnjičene službenice Gradske uprave Z. L., D. B. P. kao i M. N. terete se da su 2018. preduzeću iz Loznice prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabaku u vezi sa uređenjem parka kod Ranžirne stanice u Novom Sadu. Pomenuta trojka se sumnjiči da su firmi iz Loznice pribavili korist od 124,2 miliona dinara.

Za malverzacije u vezi sa poslovima na radovima i popravci oštećenog stepeništa na prilazu Srpskom narodnom pozorištu prošle godine osumnjičeni su Z. L., M. M., M. N. i S. T. Oni su, kako je saopštio MUP, navodno sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem, navode "Novosti".

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dardanel

  pre 1033 dana i 20 sati

  Verujem da će se medijski ispratiti do kraja da narod jasno vidi ceo niz odgovornosti i kazne za zloupotrebe, a one ne smeju biti blage! Narod isčekuje objavu kažnjavanja svih odgovornih lica, u suprotnom nema ni poverenja u ovakve vesti...

  Oceni komentar:
  0
  3