BESPLATNE AKCIJE: Stigla nova uplata od NIS-a

BESPLATNE AKCIJE: Stigla nova uplata od NIS-a

Svi koji nisu prodali svoje besplatne akcije NIS-a, juče, 18. septembra, na svojim računima dobili su novu uplatu od dividende koju je ova naftna kompanija isplatila akcionarima.

Reč je o 34 dinara za svaku akciju, odnosno 170 dinara za pet akcija, koliko je svaki građanin koji je imao pravo na besplatne deonice, 2010. godine i dobio akcija od ove naftne kompanije. Pravo na dividendu imaju akcionari koji su posedovali akcije NIS 17. juna 2019. godine.

Dakle, svi koji nisu prodavali besplatne akcije ove naftne kompanije koje su dobili pre devet godina ili koji su ih u međuvremenu kupovali na Beogradskoj berzi i posedovali na dan 17. jun ove godine, juče su mogli da očekuju uplatu od 34 dinara za svaku akciju.

Akcionarima je, inače, predviđena isplata ukupno 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara.

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, vaše akcije i isplaćena dividenda danas ukupno vrede 10.280 dinara.

Ako niste podizali dividendu na računu imate 5.550 dinara, plus 170 dinara koliko vam je juče isplatio NIS. Ovaj novac možete podići u Pošti ili u svojoj banci u slučaju da nemate otvoren račun za besplatne akcije u Pošti.

Jedna akcija NIS na berzi vredi 670 dinara a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.350 dinara. Akcija Aerodroma vredi 830 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom "Nikola Tesla".

Oceni vest:
3
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan