BORBA ZA TURISTE: Besplatni PCR testovi i lečenje od kovida, u Egipat bez ograničenja

BORBA ZA TURISTE: Besplatni PCR testovi i lečenje od kovida, u Egipat bez ograničenja

Nakon što je 2020. godine turizam bio grana koja je najviše uništena, sada su se sve turističke zemlje potrudile da privuku posetioce.


Crna Gora

Naši najbliži susedi dosetili su se načina kako da njihovu zemlju ovog leta poseti veliki broj ljudi. Naime, od pre dve nedelje, oni obezbeđuju besplatan PCR test za sve turiste kojima je on potreban za povratak u matične zemlje. Takođe, dostupno je i bolničko lečenje za sve turiste koji se za vreme posete toj zemlji razbole od Kovida-19, a o trošku države, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore. 

U Crnoj Gori je 20. maja ukinuta zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, kao i policijski čas, dok je muzika u ugostiteljskih objektima produžena za sat, i traje do 22 časa.

Grčka

Ni Grčka nije izostala kada je reč o ublažavanju kovid mera za turiste. Turistička sezona ove zemlje počela je još 14. maja, dok je srpskim državljanima ulazak bio omogućen i ranije, tačnije od 19. aprila. Od tog dana Grčka je odlučila i da ukine sedmodnevnu izolaciju za turiste iz Evropske unije ukoliko imaju negativan PCR test ili potvrdu da su u potpunosti vakcinisani.

Ipak, naši turisti treba da imaju na umu da su u ovoj zemlji i dalje na snazi mere kao što su obavezno nošenje maski i zabrana kretanja, ali samo od jedan noću do 5 ujutru. Takođe, svi koji putuju tamo treba da znaju da je neophodno da prime drugu dozu vakcine najkasnije 14 dana pre ulaska u Grčku, a na snazi je i popunjavanje formulara o putovanju – procedura koja je vrlo jednostavna i ne zahteva puno vremena, a obavlja se onlajn.

– Hotelijeri plaćaju PCR test svojim gostima, tako da ko ide u hotel u Grčku ne plaća PCR. Takođe, kao i u kod komšija, i u ovoj zemlji vam je plaćeno lečenje u slučaju da se za vreme posete njihovoj zemlji zarazite koronom, naravno ukoliko imate zdravstveno osiguranje – kaže reporter "Blica".

Egipat 

U ovoj zemlji je turistička sezona uveliko započela a, kako je ambasador Egipta u Srbiji Amr Aldžovali nedavno izjavio, ne postoje restrikcije za naše turiste u odmaralištima u toj zemlji.

Pomenuti ugostiteljski objekti, kao i restorani i kafići dostupni su do ponoći i u skladu sa njihovim radnim vremenom.

Turska

Odlazeći ambasador ove zemlje u Srbiji Tandžu Biglič izjavio je da nema razloga da srpskim turistima ne bude omogućen ulazak bez PCR testa ukoliko do početka leta imunizacija u ove dve zemlje dostigne što veće brojke, pa i suzbijanje korone bude što efikasnije. Takođe, sve vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija biti prihvaćene i sa turske strane.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sale

  pre 554 dana i 13 sati

  Ja cu u Crnu Goru kod nase brace,da bi izbegao guzve na granici do Podgorice cu Royal Charter Service-om pa cars4rent-om do Budve.

  Oceni komentar:
  2
  2