Novosadske plaže na kojima su dobrodošli i vaši ljubimci

Novosadske plaže na kojima su dobrodošli i vaši ljubimci

Najposećenija novosadska kereća plaža je svakako Bećarac na Keju, gde se leti može videti više četvoronožnih od običnih kupača. Svakako Dunav po velikim vrućinama prija i vašim psima, zato ne budite sebični, preskočite Štrand i povedite vašeg psa na kupanje, za koje će vam biti itekako zahvalan.

Kako prenosi "Dnevnik", osim Bećarca, najviše pasa ćete svakako zateći na Oficircu sa petrovaradinske strane, gde vam niko neće zameriti ukoliko se vaš pas "otrese" od vode i poprska nekom peškir, jer su na ovoj plaži psi itekako dobrodošli, svih rasa i veličina.

Vlasnici većih pasa se po nekom nepisanom pravilu pomere na desnu stranu plaže, kako ne bi njihov pas došao u "klinč" sa drugim psom, ali svi vlasnički psi su obično pitomi i ne pamti se neki veći incident.

Prošlog vikenda je na Oficircu čak i nađen mali pas koga je neko ostavio na ovoj plaži, što je nedopustivo i za svaku osudu, ali ipak govori o svesti da ovde dolaze ljubitelji pasa i da će mu neko sigurno pružiti dom. Tako je pas završio u rukama desetogodišnje devojčice Tamare, koja ga je na kraju, uz saglasnost roditelja, povela i kući, prenosi "Dnevnik".

Sledeće mesto na kom možete uživati u kupanju sa vašim ljubimcem je svakako Šodroš na Ribarskom ostrvu, kako rukavac, tako i plaža, gde se leti ne zna da li više uživaju deca u plićaku ili kerovi, koji vam uporno, čak i ako prvi put vidite psa u životu, bacaju pred noge štap ili lopticu. Samo oni najtvrđeg srca neće se upustiti u ovu igru koja može i da potraje, ali svakako čini čuda za dobro raspoloženje. Osim toga, možete i produžiti na neku dobru riblju čorbu u raznim restoranima koji su sada preplavili Ribarsko ostrvo, i tako zaokružiti lep dan na vodi.

Plaža kod Kameničkog parka, takođe otvorena za pse, iako ima pokoji kamen, ne smeta pravim kupačima i plivačima, a nakon kupanja novinari "Dnevnika" preporučuju i šetnju kroz bogate krošnje u parku i duboki hlad, koji će vas zaštititi od vrelog sunca.

Ukoliko ste nudista, tu je i Nudistička plaža pored Kamenjara, a možete se osamiti i u šipražju i uživati u prirodi sa vašim ljubimcem. Ukoliko ste ipak za stari, dobri kupaći kostim, tu je i plaža kod Futoga blizu šume, gde opet možete nakon kupanja, poći i u kratku šetnju.

Ukoliko posedujete čamac ili niste znali da sada postoje usluge prevoza sa Kamenjara do Mačkovog spruda ili Ljubavnog ostrva, slobodno se upustite u avanturu i otkrijte sve čari vode. Ova ostrva pružiće vama i vašem ljubimcu celodnevnu zabavu, samo ne zaboravite da vašem psu s vremena na vreme pokvasite glavu, ukoliko nije od onih pasa koji rone i zaštitite im uši, koje su sklone upalama, i na kraju uživajte, jer pred nama su vreli letnji dani, kao stvoreni za uživanje na reci.

Oceni vest:
13
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan