Povratak u praistoriju: "Dino park" počinje s radom u aprilu

Povratak u praistoriju: "Dino park" počinje s radom u aprilu

"Gradsko zelenilo" ove nedelje počinje završnu fazu uređenja prostora iza Spensa, a iz ovog JKP očekuju da će svi radovi biti gotovi do početka aprila, kada će "Dino park" i zvanično biti otvoren.

Prema rečima direktora "Gradskog zelenila", Aleksandra Bogdanovića, prošle godine uređene su šetne staze, a ove se nastavlja sa ozelenjevanjem prostora, što je proces od oko petnaestak dana, nakon čega beogradska firma "Lagrota Internacional" kreće sa postavljanjem replika dinosaurusa.

- Biće ukupno 27 replika dinosaurusa, od kojih će desetak biti pokretno. Koliko je ovo važno za Novi Sad svedoči činjenica da nigde u Srbiji ne postoji "Dino park", osim u Svilajincu gde postoji izložba dinosaurusa u okviru tamošnjeg Prirodnjačkog muzeja. Najbliži nama "Dino park" je u Poreču koji je nešto veći nego što će biti ovaj naš, rekao je Bogdanović, dodavši da će Grad imati korist od otvaranja "Dino parka" jer će u okviru celog projekta biti uposleno 50-60 ljudi, a procena je da će poseta na godišnjem nivou biti oko 200.000, što predstavlja 25-30 miliona dinara prihoda samo za "Zelenilo", dok je za sam Grad to 12 miliona dinara poreza više u gradskoj kasi.

- U petogodišnjem ugovoru koji smo potpisali sa izvođačem radova stoji da "Gradsko zelenilo" ubira sve prihode, dok se 50 odsto od prodaje ulaznica isplaćuje firmi "Lagrota Internacional" za zakup replika dinosaurusa; "Zelenilo" će biti zaduženo za kompletno održavanje parka, a troškovi struje, vode i čišćenja će se deliti na ravne časti", kažu iz ovog gradskog preduzeća.

Inače, pored samih dinosaurusa u "Dino parku" kod Spensa će se održavati i mnoge druge manifestacije za najmlađe u vidu dečijih predstava, gostovanja glumaca, pevača, pisaca za decu i mnogih drugih. Ulaznice za "Dino park" trebalo bi da budu pristupačne za većinu roditelja i ne skuplje od 250 dinara.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan