Poznat izgled spomen-obeležja Momčilu Tapavici kod novosadskog DIF-a (FOTO)

Poznat izgled spomen-obeležja Momčilu Tapavici kod novosadskog DIF-a (FOTO)

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za postavljanje spomen-obeležja arhitekti i olimpijcu Momčilu Tapavici u parku pored Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, na uglu Bulevara cara Lazara i Stražilovske ulice.

Procenjena vrednost radova je 1,2 miliona dinara bez PDV-a, a za taj novac biće uređena lokacija gde će biti spomen-obeležje i postavljena sama bista ovog znamenitog Novosađanina.Pre sedam meseci, na konkursu Matice srpske, kao idejno rešenje za buduće spomen-obeležje izabran je rad autora Luke Kulića (slika gore), a koje predviđa da će ono imati postament od kružnih betonskih formi koji podsećaju na olimpijske krugove. Na krugovima će biti vertikalni postament sa bistom, a postament asocira na arhitektonski detalj na zgradi Matice srpske, koju je projektovao Momčilo Tapavica.


Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 2. april 2018. godine, do 9.30 časova, poručuju iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tovariševo

  pre 452 dana i 13 sati

  Samo realizam u spomenicima, ove spodobe neka prave svom tati.

  Oceni komentar:
  0
  1
bez vode Republički hidrometeorološki zavod sahrane vrućine u novom sadu vremenska prognoza Isključenje struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad gradsko groblje Zavod za transfuziju krvi Vojvodine elektrovojvodina betanija jkp lisje bez struje novorođenčad novosadsko porodilište klinički centar vojvodine isključenja struje isključenje vode RHMZ centralno groblje u Futogu klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu Novo groblje u Petrovaradinu bebe