UGZI: Raspisan konkurs za projektovanje javne garaže u centru

UGZI: Raspisan konkurs za projektovanje javne garaže u centru

Raspisana je javna nabavka za izbor projektanta višespratne javne garaže na uglu Šafarikove i Uspenske ulice.

Кako navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, procenjena vrednost tehničke dokumentacije je 15 miliona dinara. Odlukom o programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu planiran je novac za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na mestu na kom je predviđena garaža, a rešenjem Vlade Republike Srbije od 6. oktobra 2017. godine utvrđen je javni interes za eksproprijaciju nepokretnosti – zemljišta i objekata.


Za projektovanje garaže, osim važećeg plana detaljne regulacije, obavezujuće je i pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa iz 2008. godine, po kom je izgrađen i hotel “Centar”. U Gradskoj upravi kažu da je predviđeno da pomenuti objekat ima suteren i četiri sprata, što je ukupno oko 9.500 kvadranih metara bruto površine, u okviru kojih bi trebalo da bude od 350 do 400 parking mesta, a ulazi su planirani iz Šafarikove i Ulice Pavla Papa.

Planom detaljne regulacije blokova između ulica Šafarikove, Jevrejske i Uspenske na mestu dotrajalih objekata i autobuskoj okretnici, koja će biti izmeštena, predviđena javna garaža na površini od oko 2. 100 kvadratnih metara, a do hotela bi trebalo da se gradi trospratni ili četvorospratni poslovni objekat. Isti plan predviđa i podzemni pešačko-biciklistički prolaz na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, što bi trebalo da poveća bezbednost pešaka, kao i kapacitet i propusnu moć raskrsnice Jevrejske, Uspenske ulice i Bulevara Mihajla Pupina. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ novorođenčad JGSP "Novi Sad" vremenska prognoza novi sad Republički hidrometeorološki zavod betanija bebe raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad vrućine u novom sadu javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje elektrovojvodina bez vode servisne informacije Isključenje struje novosađani Vreme u Srbiji Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode servisne informacije novi sad bez struje Vreme u Novom Sadu sahrane jkp lisje Hitna pomoć štrand