UGZI: Raspisan konkurs za projektovanje javne garaže u centru

UGZI: Raspisan konkurs za projektovanje javne garaže u centru

Raspisana je javna nabavka za izbor projektanta višespratne javne garaže na uglu Šafarikove i Uspenske ulice.

Кako navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, procenjena vrednost tehničke dokumentacije je 15 miliona dinara. Odlukom o programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu planiran je novac za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa na mestu na kom je predviđena garaža, a rešenjem Vlade Republike Srbije od 6. oktobra 2017. godine utvrđen je javni interes za eksproprijaciju nepokretnosti – zemljišta i objekata.


Za projektovanje garaže, osim važećeg plana detaljne regulacije, obavezujuće je i pobedničko rešenje arhitektonsko-urbanističkog konkursa iz 2008. godine, po kom je izgrađen i hotel “Centar”. U Gradskoj upravi kažu da je predviđeno da pomenuti objekat ima suteren i četiri sprata, što je ukupno oko 9.500 kvadranih metara bruto površine, u okviru kojih bi trebalo da bude od 350 do 400 parking mesta, a ulazi su planirani iz Šafarikove i Ulice Pavla Papa.

Planom detaljne regulacije blokova između ulica Šafarikove, Jevrejske i Uspenske na mestu dotrajalih objekata i autobuskoj okretnici, koja će biti izmeštena, predviđena javna garaža na površini od oko 2. 100 kvadratnih metara, a do hotela bi trebalo da se gradi trospratni ili četvorospratni poslovni objekat. Isti plan predviđa i podzemni pešačko-biciklistički prolaz na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, što bi trebalo da poveća bezbednost pešaka, kao i kapacitet i propusnu moć raskrsnice Jevrejske, Uspenske ulice i Bulevara Mihajla Pupina. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan