FOTO: Završeni radovi na uređenјu javnih površina u "Kineskoj četvrti"

FOTO: Završeni radovi na uređenјu javnih površina u "Kineskoj četvrti"

Radovi na uređenju javnih površina takozvane Kineske četvrti, odnosno, zvanično, Kreativnog distrikta, završeni su, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemlјište i investicije.

Za realizaciju tog projekta do sada je izdvojeno oko 330 miliona dinara. Izgrađeno je 877 metara novih saobraćajnih površina, 1.284 metara pešačkih staza, 920 metara biciklističkih staza, 211 novih parking mesta, 1.750 metara kanalizacione mreže i postavlјeno 46 novih stubova javne rasvete. Uređenje javnih površina obuhvatilo je i postavlјanje mobilijara i urbane opreme – 72 klupe, 64 korpe i 32 nosača za bicikle.


S obzirom na kompleksnost lokaliteta i sinhronizaciju sa radovima na samim objektima, koje realizuje Gradska uprava za imovinu, posao se izvodi fazno, pa je 2019. godine završena prva faza, a 2020. druga faza uređenja, navode u UGZI


Programom radova za 2021. godinu predviđena je poslednja faza uređenja javnih površina Kineske četvrti, za koje je budžetom opredelјen iznos od 210 miliona dinara.


– Rekonstrukcija Kineske četvrti zauzima centralno mesto u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture", sa cilјem očuvanja posebnih urbanističko-arhitektonskih karakteristika lokaliteta i stvaranja uslova za razvoj urbanog distrikta, centra kreativnih industrija
– kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan